Už to vypadalo, že se fotbalem živit nebude. Trénoval dvakrát týdně a přes den vyráběl lékařské dlahy. O šest let později vede tabulku kanonýrů a táhne tým za nezapomenutelnou sezónou. Dotáhne Leicester za titulem?

Příběh jménem Vardy

Zní to až pohádkově. V patnácti letech mu trenéři řekli: ‚,Jsi moc malý, fotbalista z tebe nebude‘‘ a Vardyho kariéra neměla nejrůžovější vyhlídky. Přes den chodil do práce vyrábět lékařské dlahy z uhlíkových vláken, aby uživil rodinu.

Po práci zašel dvakrát týdně potrénovat s osmiligovým Stocksbridge Park Steels FC, o víkendu sehrál zápas, ve kterém se většinou dokázal prosadit. V následujících dvou letech dvakrát měnil dres. Nejdříve přestoupil do Halfiaxu (6. liga), o rok později do Fletwood Town (5. liga).

Teprve v roce 2012 nabrala kariéra Jamieho Varda na obrátkách. Dostal se do druholigového Leicestru, kde byl spoluhráči zvolen nejlepším hráčem klubu. O pár měsíců později se tým z King Power Stadium probojoval do slavné Premier league.

Rekordman      

Na letošní sezónu osmadvacetiletý útočník jen tak nezapomene. 21. listopadu vyrovnal rekord Nizozemce Ruuda van Nisterlooye v počtu vstřelených branek v po sobě jdoucích zápasech Premier league. O týden později pak stanovil nový rekord. Gól proti Manchesteru United měl pořadové číslo DVANÁCT!

Jamie Vardy směřuje ke zlaté kopačce za krále střelců a táhne Leicester za titulem.

Sport SEN pořádá zájezdy na zápasy Leicesteru. Konkrétně na duely proti Liverpoolu, Tottenhamu, Machesteru City, Arsenalu, United a Chelsea.

                                                                                         Sháníte pouze vstupenky na Leicester? Neváhejte nás kontaktovat.

 

Za SPORT SEN TEAM

Jirka

11752510_10204650912101001_7612825687961733472_n

Kategorie: Premier League