Když si část fanoušků Realu Madrid vzala v loňské sezoně na paškál Cristiana Ronalda a nejlepšího střelce v historii klubu vypískala, fotbaloví příznivci jen kroutili hlavou.

sm6_1448628992_stefano

Ovšem ti, kdo znají mentalitu Santiaga Bernabéu, se nemohli divit. „Nechci, aby Ronaldo odešel. I mě tady vypískali,“ přiznal tehdy kouč Zinedine Zidane. Připomeňme si „vypískané legendy“ a důvody, které k tomu fanoušci vedly.

Di Stéfano

Na rozdíl od svých následovníků si legendární Alfredo di Stéfano „nezasloužil“ pískot za své výkony. Bernabéu fotbalistovi neodpustilo reklamu na dámské punčocháče, ve které vystupoval. Od pasu dolů měl totiž Di Stéfano dámské nohy a pronesl: „Kdybych byl žena, nosil bych punčocháče Berkshire.“

Co se dnes zdá jako vtípek, byl v roce 1962 menší skandál. Proto, když Di Stéfano nastoupil do ligového zápasu proti Athleticu Bilbao, ho Bernabéu vypískalo. Ovšem poté, co dal jeden z nejlepších hráčů historie dva góly, pískot ustal a už nikdy se nevrátil.

Velázquez, Martin Vázquez a Guti

Tři výborní hráči tří odlišných generací. Jedno ale měli Španělé Velázquez, Martin Vázquez a Guti stejné – taktika a dřina bez míče jim moc neříkala. Proto si na každého z nich Bernabéu minimálně jednou posvítilo a stihl je pískot.

Míchel

Byla to zvláštní situace na konci sezony 1988/1989. Real Madrid již měl v kapse titul z La Ligy, přesto se jedna z jeho opor musela popasovat s pískotem na svou osobu. Míchel dokonce v utkání s Espanyolem hřiště opustil ještě před poločasem.

„Měl to být den k oslavě. Ale bylo to, jako kdyby vám váš otec vynadal při svatebním dnu,“ mrzelo Míchela po utkání. Po jeho vyjádření se už podobná situace neopakovala.

Zinedine Zidane

Do Realu Madrid přestoupil za astronomickou sumu jako hvězda, a proto byla očekávání fanoušků obrovská. Zidane je ovšem v prvním několika zápasech nenaplnil a příznivci s pískotem nečekali. Jenže, jak všichni víme, Francouz se adaptoval a stal se milovanou legendou. Tou je i dnes jako kouč.

Iker Casillas

Poslední z řady příběhů. Iker Casillas se nepohodl s José Mourinhem, a protože jeho výkony nebyly ideální, ztratil pozici jedničky. Když ho do ní Carlo Ancelotti vrátil, nebylo to často ono. Bernabéu bylo na legendu Realu přehnaně přísné a v podstatě každé zaváhání „ocenilo“ pískotem.

Velká část fanoušků každopádně za velkým Madridistou stála, a proto vždy pískot přehlušila hlasitým potleskem a skandováním. Přesto neproběhl Casillasův konec v Realu Madrid v příjemné atmosféře.

Publikoval SPORT SEN TEAM se souhlasem autora: Real-madrid.cz

Kategorie: Real Madrid