I týmy, které čeká nejvíce odložených zápasů, už čeká jen posledních osm kol, ty pilnější jen šest. Boj o titul se zdá rozhodnut – i přes ztrátu v zápase s Crystal Palace si Chelsea stále drží náskok. Může druhá polovina dubna něco změnit?

Veselé Velikonoce

Velikonoční víkend v Premier League zahájí zápas Tottenham Hotpurs. Spurs jsou nejvážnějším protikandidátem Chelsea, drží se za ní v sedmibodovém odstupu a doma proti Bournemouthu nesmí ztratit. Bournemouth má naopak sedmibodový náskok na sestupové příčky a body z White Hart Line by byly nad plán. Přinese souboj Tottenham Hotspurs vs. Bournemouth první překvapení víkendu?

Další favoriti zamíří bojovat o body na venkovní hřiště. Citizens čeká cesta do Southamptonu, Liverpool bude bojovat s West Bromwich Albion, Arsenal se pokusí zachránit sezónu v Middlesbrought.

Největší lahůdka víkendu je na programu v neděli v pět. Manchester United přivítá doma Chelsea a pokusí se hostům znepříjemnit cestu k titulu. Old Trafford bude hostit bitvu velkých hráčských jmen i famózních trenérů. A pokud v sobotu Tottenham podle předpokladů svůj zápas vyhraje, půjdou do souboje Manchester United - Chelsea hosté s pouhými čtyřmi body náskoku na špici ligy.

P1000368

Anglický týden v Premier League

Poslední dekáda dubna začne v Premier League anglickým týdnem, tabulka se nám opět zamotá vlivem odložených zápasů, protože část ligové špičky odehraje semifinále poháru FA. Z nabídky ligových zápasů tak vypadnou Chelsea, Arsenal, Manchester City i Tottenham.

Liverpool čeká doma Crystal Palace, který se pod vedením Sama Allardyce vzdaluje sestupovým příčkám a je katem favoritů. Po skalpu Chelsea a Arsenalu by Eagles určitě rádi brali body i Liverpoolu.

Další kolo nás čeká v úterý, ve středu a ve čtvrtek, 25. dubna přivítá Chelsea doma Southampton. Svatí opět vystoupali do horní poloviny tabulky, ačkoliv to s nimi na začátku roku chvíli nevypadalo nejlépe. Ovšem postavit se finišující Chelsea na Stamford Bridge nebude jednoduchý oříšek.

Ve středu Arsenal přivítá doma úřadující šampiony z Leicesteru. Na Emirates Stadium přijede tým, který byl ještě v únoru na sestup, ale nyní se mu daří. Arsenal naopak prožívá nejhorší sezónu za éry Arséne Wengera. Stejně jako hosté potřebují domácí každý bod.

Lahůdkou bude čtvrteční manchesterské derby. Hostiteli jsou tentokrát Citizens a na Etihad Stadium budou chtít potvrdit svoji nadvládu nad městem – na podzim brali na Old Trafford všechny tři body.

North London derby

Poslední víkend v dubnu přinese pestrou nabídku utkání. Zachraňující se Swansea míří na Old Trafford a pokusí se sebrat body United. Ovšem Manchester United je stále ve hře o evropské poháry a bude jasným favoritem utkání.

Bournemouth čeká perná práce v Sunderlandu, oba týmy bojují o záchranu. Chelsea míří na Everton a možná už definitivně rozhodne o titulu. Citizens se pokusí získat body v Middlesbrought, Liverpool kole uzavře doma proti Watfordu.

Ovšem to vše musí ustoupit do pozadí před zlatým hřebem víkendu. V neděli v podvečer se na White Hart Line odehraje další kolo bitvy o severní Londýn. Souboj Tottenham Hotspurs vs. Arsenal proti sobě postaví letité rivaly. Poprvé po dlouhých letech by mohl Tottenham skončit v ligové tabulce nad svým soupeřem. Tento zápas nejspíš rozhodne a Arsenal tentokrát rozhodně není favoritem.

 

Kategorie: Premier League