SPORT SEN TOUR 2015 – Cestování „on my own“ aneb poraď si sama a první článek nového člena SportSEN

PL_Fulham_vs_Blackburn

Den začíná…

Je právě 10:30 Londýnského času a já dostávám do ruky dva lístky – jeden je vstupenka na zápas Fulham FC vs Blackburn Rovers FC, druhý je mapa londýnského metra. V tu chvíli mi dochází, že na zápas mě nebude nikdo doprovázet a budu se tedy muset vydat po své vlastní ose. Mám hodinu a půl na to, dostat se z vlakového nádraží Euston do vzdálené londýnské části Putney Bridge, odkud vede cesta na stadion Craven Cottage. Metro v Londýně není naštěstí žádná věda, jak se na první pohled zdá, a tak zhruba po hodině vystupuju na zastávce Putney Bridge a splývám v davu fanoušků mířícím za nedělním programem dne. Dlouhou cestu ke stadionu mi zpříjemňuje průchod Hurlingham Parkem téměř podél řeky Temže. Konečně docházím do cíle a rychle hledám své místo, abych byla připravena přesně ve 12:00 na první výkop. Ač se jedná 2. anglickou ligu, na počtu fanoušků to rozhodně není znát!

Písk! A jdeme na to!P1000308

Domácí své fanoušky nenechají dlouho čekat a ve 4. minutě se prosazuje M. McCormack, který mění stav na 1:0. Fanoušci šílí a hned je na stadionu o poznání lepší atmosféra. Z páté řady hlavní tribuny mám ukázkový výhled a pořizování fotografií je jedna báseň. Hra je až neskutečně akční, M. Dembele zvyšuje ve 30. minutě skóre na 2:0. Před koncem první poloviny dokonce vidím šití Husbandova obočí v přímém přenosu a přímo na hrací ploše.

 O poločase zůstávám sedět, abych si zkontrolovala pořízené fotografie a sepsala „fotbalový program“ na následující dny. Přeruší mě anglicky mluvící muž, který žasne nad tím, že mě v úterý čeká návštěva zápasu Champions League Manchester City vs Juventus a v neděli Premiera Division FC Barcelona vs Levante. Lámanou angličtinou se mu snažím vysvětlit, že pořádáme sportovní zájezdy na fotbal, a to zájezdy na anglickou ligu, zájezdy na španělskou ligu, ale také do Itálie, Francie a Německa a že s námi může jet OPRAVDU KAŽDÝ. Popřeje mi hodně štěstí a právě začíná druhý poločas…

P1000321P1000306P1000337P1000330

Šance pro hosty?

Druhý poločas už není tak akční, jako ten první, stále je ale vidět pěkná hra a Fulham se zdá být favoritem zápasu. Z omylu mě lehce vyvádí J. Rhodes, který v 68. minutě snižuje náskok soupeře na 2:1. V dalších minutách zápasu vidíme ještě pár nezdařených tahů na branku ať ze strany domácích či hostujících. Zápas končí a já se pomalu, ale jistě prodírám davem fanoušků na zpáteční cestu. Uff, bez sebemenší psychické újmy úkol splněn, teď rychle na prohlídku stadionu West Ham United a do centra na Tower of London a Tower Bridge.

Gabča za SPORT SEN TEAM  

12006326_10204954525288146_1361413673349475778_n