Los k nám nebyl příliš shovívavý, viďte? Lístečky, tažené z rukou Antonína Panenky, bývalého francouzského útočníka Trezegueta, střelce zlatého gólu z finále Eura 96 Bierhoffa a Řeka Charistease, nám do skupiny D přiřadily Španěly, Turky a Chorvaty.

Déčko? Hodně silná skupina

Skupina se řadí k těm nejvyrovnanějším. Favoritem ‚déčka‘ ale bude Španělsko, o tom není pochyb. Poslední dvě Eura přinesla zlaté medaile právě Španělům, ti se netají ambicemi přepsat historii a získat trofej potřetí v řadě. Španělé si první příčku pohlídají, boj o druhé místo zůstává otevřený, shodují se experti.

Druhým soupeřem bude Chorvatsko. V kvalifikaci prohrálo pouze jednou, a to s Norskem. Pyšnili se kvalitní defenzívou (pět inkasovaných branek v deseti zápasech) a směrem dopředu to taky nebylo nejhorší. Jména útočně laděných Chorvatů mluví za vše: Mandžukič, Modrič, Rakitič, Olič, Perišič... To jsou tahouni TOP evropských týmů Barcelony, Realu nebo Juventusu. Zápasy s nimi určitě nebudou nudit.

A do třetice Turecko. Takový starý známý českého výběru. Kromě kvalifikace, kde jsme se s Turky střetli dvakrát, máme v živé paměti i zápas z Eura 2008. Tam Česko vedlo ještě čtvrt hodiny před koncem 2:0 a jistilo postup ze základní skupiny. V poslední patnáctiminutovce ale přišel kolaps, tři góly v síti Petra Čecha, a následné loučení s turnajem. Turecku tedy máme co vracet!

Stadiony s nízkou kapacitou. Jak to bude se vstupenkami?

Přiřazené stadiony patří bohužel k těm menším. Nízká kapacita stadionů v Lens, St. Etienne a Toulouse, na kterých odehrají své zápasy svěřenci Pavla Vrby, znamená, že mezi české fanoušky půjde na každý zápas přibližně sedm tisíc vstupenek. To se bohužel podepíše i na ceně lístků, neboť poptávka bude pochopitelně větší. Každopádně Sport SEN bude mít k dispozici vstupenky na všechna střetnutí. Nabídku zájezdů i vstupenek zveřejníme v průběhu příštího týdne.

Všech deset svatostánků, hostících Mistrovství Evropy, vám budeme průběžně představovat po novém roce.

Jirka za SPORT SEN TEAM

11752510_10204650912101001_7612825687961733472_n

Kategorie: EURO 2016