Zajímá vás, jakou hodnotu mají hráči Realu Madrid? Kdo si od minulého roku polepšil a kdo pohoršil?

Odborný server Transfermarkt přišel s velmi zajímavou statistikou. Například hodnota Cristiana Ronalda šla i po velmi dobré sezoně mírně dolů. To mladík Marco Asensio vystřelil jako raketa.

Asensio a další v plusu

Asensio je jasným lídrem statistiky. Španělský mladík skóroval při soutěžním debutu v Superpoháru a také při úvodním utkání La Ligy, měl povedenou přípravu a vysloužil si pozvánku do seniorské reprezentace. Jeho cena stoupla na 12 milionů eur (o 242%).

Podobný případ je útočník Mariano, tomu cena stoupla o rovných 200% (na 2 miliony eur). I mladý Dominikánec měl velmi povedenou přípravu, která mu zajistila místo v Zidanově kádru minimálně do ledna.

Pomyslné stupně vítězů uzavírá Brazilec Casemiro. I on patří k hráčům, kteří si v loňské sezóně vydobyli ve světě fotbalu velmi dobré jméno. Jeho hodnota stoupla ze sedmi na dvacet miliónů eur, tedy o 185 %.

Podobně jsou na tom také Keylor Navas (+150%), Lucas Vázquez (+150%) či Álvaro Morata (+122%). Hodnota se zvedla také hvězdnému Garethu Baleovi. Toho momentálně odborníci cení na 90 milionů eur.

Dokonce i v Realu se hodnoty propadají

Ani snižování hodnot hráčů se však Realu nevyhnulo. Cristiano Ronaldo přišel o 9% své ceny a je v tuto chvíli na 110 milionech eur. Nejvíce ztratili Isco (-23%), Fabio Coentrão (-45%) a Pepe (-60%). Lehký pokles ale zaznamenaly také opory Sergio Ramos (- 11%) a Luka Modrič (-10%).

U Sport Snu si můžete zakoupit vstupenky na Real Madrid blízko českých hranic již 27.září 2016 - lístky Borussia Dortmund vs Real Madrid nebo se vydejte na letecký zájezd na Real do Madridu.

Publikoval SPORT SEN TEAM se souhlasem autora: Real-madrid.cz

Kategorie: Real Madrid