Anglickou fotbalovou ligu čeká po sedmi odehraných kolech reprezentační přestávka a hráči se na trávníky vrátí až v polovině měsíce října. Jaký je program Premier League na říjen 2016?

IMG_5424Hattrick v Londýně a North-West Derby

Hned tři zápasy osmého kola Premier League jsou na programu v sobotu 15.10.2016 v Londýně. Nejprve Chelsea přivítá šampiony ročníku 2015/16 Leicester City. Stamford Bridge tak uvidí reprízu závěrečného zápasu minulého ročníku.

Protáhnout pětizápasovou šňůru ligových vítězství se pokusí Kanonýři. Arsenal vs Swansea přinese mimo jiné i premiéru prvního amerického manažera v anglické lize. Trápící se Swansea se pokusí probudit Bob Bradley.

Crystal Palace – West Ham United přinese konfrontaci týmů, které zahájily sezónu zcela mimo očekávání. Crystal Palace byl před sezónou pasován do role outsidera, přesto se i po sedmém kole drží v horní polovině tabulky. Naopak West Ham loni předvedl parádní jízdu, skončil na dostřel první čtyřky a i letos se čekalo, že bude černý kůň Premier League. Jenže svěřenci Slavena Biliče zatím figurují na sestupové příčce.

Fotbal se nehraje jen v Londýně, zajímavé bude třeba i utkání Manchester City – Everton, ve kterém se Citizens budou chtít vrátit na vítěznou vlnu.

A to nejlepší nakonec – Klopp vs Mourinho, tedy Liverpool vs Manchester United, nás čeká v pondělí. Na Anfield Road se odehraje již 198. North-West Derby. Existuje jen málo větších fotbalových rivalit – možná španělské El Clásico, milánské Derby della Madonnina či argentinské Superclásico, takže se můžeme těšit na parádní podívanou.

Chelsea – Manchester United

Další víkend je předehrou k nedělní večerní třešničce na dortu. Sobotní a nedělní zápasy proti sobě většinou postaví týmy z horní poloviny tabulky proti spodní části. V takových zápasech potom nebývá nouze o překvapivé výsledky. Zdolá doma Arsenal nováčka z Middlesbrough? Klopýtnou Tottenham Hotspurs v Bournemouthu? Nezaváhá Leicester doma proti Crystal Palace? Přinese utkání Manchester City-Southampton něco jiného než výhru domácích? Na všechny tyto otázky budeme znát odpověď, než dojde v neděli večer na Stamford Bridge k výkopu utkání Chelsea – Manchester United.

Kohouti proti Liškám

Tahákem posledního říjnového kola bude utkání Tottenham Hotspurs – Liecester City. V tradičním odpoledním čase se v sobotu na White Hart Line proti sobě postaví týmy, které opanovaly anglické ligové jaro 2016. Úspěšnější nakonec byli hráči Leicesteru, Tottenham se ale letos zatím představuje, na rozdíl od soupeře, ve výborné formě.

Premier League 2016/17 v číslech a faktech

Co zatím přinesla Premier League si můžeme v krátkosti zrekapitulovat na několika řádcích. Údaje jsou platné k 5.10.2016:

  • odehráno je 70 zápasů
  • zatím padlo 196 branek, tedy 2,8 za zápas
  • nejlepším střelcem je Diego Costa se šesti zásahy
  • jediný hattrick zatím padl v zápase Everton-Sunderland, autorem byl Romelo Lukaku
  • nejlépe střílejícími týmy jsou zatím Manchester City a Liverpool s 18 brankami
  • nejlépe bránícím týmem jsou Tottenham Hotspurs s třemi obdrženými brankami
  • Tottenham ještě neprohrál, týmy Stoke a Sunderland ještě nevyhrály
  • nejvíce gólů v jednom zápase padlo hned v prvním kole v utkání Arsenal-Liverpool s výsledkem 3:4

 

Kategorie: Premier League